• +(371)
  • 25156768

Profesionāla zobu higiēna – tas ir pasākumu komplekss, kas palīdz novērst kariesu un smaganu iekaisumu, noņemot zobu aplikumu, zobakmeni un saknes virspuses izlīdzināšana, kā arī piešķir zobiem dabīgu krāsu.

Profesionāla mutes dobuma un zobu higiēna nozīmē šādas procedūras:

1. Zobu tīrīšana ar ultraskaņu

Nesāpīga un droša procedūra, kas ļauj pacientu atbrīvot no cietiem zobu nosēdumiem, tai skaitā no zobakmeņa. Nelielas jaudas ultraskaņa lieliski tiek galā ar nosēdumiem virs smaganām un zem smaganām.

2. Zobu tīrišana Air Flow

Profesionāla zobu tīrīšanas procedūra ar sodas smilšu strūklu, kas ļauj noņemt zobu aplikumu, nekaitējot emaljai. Procedūras būtība ir tāda, ka zobu virsējā kārta tiek apstrādāta, zem augsta spiediena, dozējot ūdens un speciālas vielas daļiņu maisījumu. Rezultātā maisījums viegli noņem aplikumu, absolūti netraumējot zobu un smaganu audus.

Air Flow metode ir viena no drošākajām un ātrākajām metodēm, kad jānoņem nosēdumi starp zobiem. Iznīcina baktērijas, pigmenta veidojumus, kas paliek no tējas, kafijas, cigaretēm un citām pārtikas krāsvielām. Pēc procedūras emalja iegūst savu dabīgo nokrāsu.

3. Zobu pulēšana

Procedūra beidzas ar to, ka tiek veikta zobu virskārtas pulēšana ar speciālām pulēšanas pastām, kas turpmāk samazina zobakmens un zobu aplikuma veidošanās risku.

4. Remineralizējoša terapija

Noslēdzot procedūru, zobu virskārtu pārklāj ar floru saturošiem preparātiem – tie stiprina zobu emalju, noņem sāpīgo zobu cieto audu jutīgumu, palīdz novērst kariesa rašanos.

 

Pieņemšanas laikā higiēnists palīdz izvēlēties individuālus higiēnas līdzekļus un sniedz precīzas mutes dobuma kopšanas rekomendācijas.

Zobu higiēna un profilakse jāveic vienu reizi pusgadā (ja tiek lietotas breketes, tad vienu reizi 3 mēnešos).

 

Zobārsti pirms stomatoloģiskās ārstēšanas rekomendē apmeklēt higiēnistu. Kāpēc?

  • Uzlabojas zobu audu un plombējamā materiāla saķere, kā arī ārsts daudz precīzāk varēs izvēlēties jaunās plombas nokrāsu un varēs dot ilgāku garantijas termiņu padarītajam darbam.
  • Ja nebūs zobu aplikumu, stomatologs varēs konstatēt kariesu krietni agrākā stadijā.
  • Kvalitatīva iepriekšēja sagatavošanās ārsta darbu padara krietni efektīvāku, savukārt pacients var rēķināties ar labāku rezultātu.

Pateicoties saprātīgām rūpēm, Jūs garantējat sev 100% zobakmens, smaganu slimību, kariesa novēršanu, atbrīvošanos no aplikuma un garantējat sev skaistu, mirdzošu smaidu!

Atpakaļ